Куркума
Поряд з кумином серед споживачів існує ще одна популярна пряність – куркума. Вона представляє собою багаторічна трав'янису рослину з коренем жовтого кольору. Його висота може досягати 90 см, листя мають форму овалу.
Спеція широко застосовується в кулінарії, народній медицині, а також в текстильній сфері в якості природного барвника.
Трохи історії походження та застосування
Батьківщина продукту – південно-східна Індія. У цій країні багато страв приправляють цієї меленою приправою або спеціями на основі її компонентів. Наприклад, в карі основна складова – корінь куркуми. З її допомогою страва набуває насичений смак і привабливий жовтий колір.
Ще здавна було відзначено, що справжня і якісна куркума подовжує термін придатності різних страв. Рослиною також люди фарбували тканини і деревину. Матеріали, покриті таким барвником, набували красивий золотистий відтінок. Крім того, люди в разі необхідності заміняють цією пряністю недешевий шафран або інші приправи.
Склад і користь куркуми
Продукт містить у своєму складі вітаміни групи В, холін, кальцій, фосфор, залізо, йод. Також у його складі є ефірні олії та куркумін. За рахунок останнього виходить золотисто-жовтий колір.
Серед корисних властивостей куркуми представники науки відзначають здатність виводити токсини та інші шкідливі речовини з організму. Вона усуває вільні радикали, які пошкоджують людські клітини.
Дослідження показали, що натуральна пряність зменшує набряклість, полегшує стан при артриті, а також знижує ймовірність розвитку онкологічних захворювань. Крім того, вона поліпшує травлення й роботу жовчного міхура.
Калорійність:
- на 100 г продукту 325 калорій;
- вуглеводів 58,2 м;
- жирів 13,8 г;
- білків 12,7 р.
Застосування
Справжній мелений продукт вдало поєднується з рисом, приготовленими овочами, з яєчнею і соусами. Також він покращує смак курки, риби і бульйону. Можна куркуму додати в суміш для приготування оладок з кабачків. Користь для здоров'я очевидна.
Обережності
Враховуйте, що спеція володіє насиченим смаком, як і кориця. Якщо додати її в блюдо занадто багато, вона може гірчити, а кожен шматочок їжі буде залишати після себе насичені жовті відбитки. Дозування найкраще уточнювати в рецепті кожного конкретного блюда.
Крім того, із-за надмірного застосування спеції може з'явитися нудота і слабкість. Починати краще всього з 1–2 чайних ложок куркуми на страву і орієнтуватися по смаковим уподобанням і самопочуттю.
Переваги покупки в магазині Банка Спецій
Замовити вподобану продукцію можна в інтернет-магазині «Банка Спецій». Ми почали свою діяльність в 2015 році, і за весь свій час заслужили позитивні відгуки задоволених клієнтів. На сьогодні у нас 1500 постійних споживачів, серед яких є великі харчові підприємства. Напевно вас цікавить питання, скільки коштують товари, адже деякі з них характеризуються рідкістю і дороговизною. Наша продукція продається за доступними для споживачів цінами. Ми не робимо велику націнку і прагнемо дотримуватися баланс між вартістю приправ і фінансовими можливостями споживачів.
Ми гарантуємо:
- прийнятну вартість;
- своєчасну доставку по Вінниці та інших містах України;
- швидке оформлення заявок;
- сумлінний сервіс.
Купити з доставкою продукцію можна, не виходячи з дому. Оформляйте замовлення онлайн, і вже незабаром будете насолоджуватися натуральної та якісною продукцією. Чекаємо на ваші замовлення і вже готові до їх реалізації!