Чабер
- 30 ₴Немає в наявності+380 (66) 255-52-92
- +380 (68) 488-82-92
- +380 (63) 633-32-92
01092-1-шт - 140 ₴Немає в наявності+380 (66) 255-52-92
- +380 (68) 488-82-92
- +380 (63) 633-32-92
01092-5-шт - 520 ₴Немає в наявності+380 (66) 255-52-92
- +380 (68) 488-82-92
- +380 (63) 633-32-92
01092-20-шт - 1 200 ₴Немає в наявності+380 (66) 255-52-92
- +380 (68) 488-82-92
- +380 (63) 633-32-92
01092-50-шт
Ароматна перцева рослина чабер (лат. - Satureja) належить сімейству Ясноткових і є однорічним напівчагарником, що росте переважно в Європі та Азії. У кожній із країн спецію називають по-своєму: чабер, цитрон, кондарі, але з однаковим задоволенням використовують у кулінарії та медицині.
Чабер містить у своєму складі цілий комплекс вітамінів та мінералів, а також майже 2% ефірної олії (фенол, тимол, карвакрол та інші). Для приготування спеції, що володіє пряним ароматом і гостротою чорного перцю, в хід йде молоде листя і пагони в свіжозірваному або висушеному вигляді. При сушінні запах і смак розкриваються сильніше.
Інтернет магазин “Банку спецій” (Україна) пропонує купити приправу чабер у меленому або різаному вигляді оптом та в роздріб за конкурентною на ринку ціною опту.
Використання в кулінарії
Запашний чабер додасть “родзинки” у перші та другі страви, з рівним успіхом збагатить м'ясо, рибу, дичину, птицю, гриби та овочі. Приправа покращує смак соусів, солінь та маринадів. Нею віддушують оцет і олію. Перечна трава хороша в консервації, у сирі та ковбасі. Нагоді в начинці для піци і пиріжків.
Початківцям кулінарам слід врахувати, що аромат чаберу домінує у блюді над іншими спеціями, тому кладуть його буквально дрібку. Закладку приправи в блюдо роблять на завершальному етапі приготування, щоб уникнути зайвої гіркоти.