Петрушка
Звична всім нам, без перебільшення, петрушка з Середземноморського узбережжя. Пряна трава є дворічною рослиною, що належить сімейству Селерні або Парасолькові. Існує 2 підгрупи її сортів:
- листова - в ній цінні речовини зосереджені в розсічених простих або кучерявих листках;
- коренева - корисні властивості ароматної прянощі містяться у потужному корені.
В Україні мелену приправу з листової та кореневої петрушки зручно купити онлайн оптом та в роздріб у віртуальній “Банці спецій”. Ціни опту в нашому магазині нижчі за ринкові, а якість товару - вища!
Корисні властивості петрушки та їх використання у медицині та кулінарній справі
Лікарська користь петрушки велика. Наприклад, вітамін С вона містить у кілька разів більше, ніж лимон, а каротину - на рівні з морквою. Інші цінні речовини: ефірна олія, вітаміни, аскорбінова кислота, мінерали, фітонциди, флавоноїди та низка інших.
Цілюща рослина використовують для зміцнення імунітету, омолодження, тонізування та захисту від хвороб. Воно корисне при лікуванні розладів травлення, діабету та жовтяниці, бере участь у виведенні токсинів з організму та регуляції менструального циклу. Широко використовується у косметології.
Петрушка вважається універсальною пряністю, тому що серед компонентів безлічі різних страв можуть брати участь всі без винятку частини рослини в сушеному і свіжому вигляді: листя, корінь і насіння.