Паприка
У всьому сортовому різноманітті червоних перців паприка, що називається флоридським або болгарським червоним перцем, відрізняється м'яким смаком. Цим пояснюється загальна вона любителів перчинки від малого до великого до спеції паприка - суміші сушених, різаних і мелених червоних стручкових перців (лат. - Capsicum annum) із сімейства Пасльонових.
Для приготування прянощі використовують плоди рослини, при цьому видаляють серцевину і насіння, що володіють гіркотою. Перечні плоди є зеленими стручками, які червоніють при досягненні біологічної стиглості. Їх вирощують у багатьох країнах світу: США, Угорщині, Туреччині, Іспанії, Китаї, Узбекистані та інших. Для спеції паприка характерні насичений яскраво-червоний колір та пікантний гострий смак.
Різновиди паприки
В Угорщині - країні, яка найбільше популяризує паприку, виготовляють різні види цієї пряності з різних сортів перцю. Залежно від вмісту каротину, що надає фарбування, та капсаїцину, що впливає на гостроту, розрізняють декілька основних видів спеції:
- делікатесна;
- благородна солодка;
- напівсолодка;
- спеціальна;
- гостра;
- ніжна;
- рожевий.
На сайті "Банку спецій" оптом і в роздріб можна купити червону, зелену, різану, мелену, копчену паприку, вирощену в Іспанії, Китаї та Узбекистані. При цьому цінами опту наші покупці, напевно, залишаться задоволеними.
Використання в кулінарії
Пряна спеція з солодким, гострим або пекучим смаком чудово поєднується з птахом та м'ясом. Приправа дуже популярна в угорській кухні. На весь світ знамениті страви паприкаш, гуляш та бограч. Пряність входить до найулюбленіших спецій азіатської, мексиканської, середземноморської кухонь. Морепродукти, супи, овочі, сир та яєчня з додаванням паприки набувають додаткових балів у шанувальників кулінарних вишукувань.