Пастернак
Пастернак - відноситься до сімейства зонтичних і ще з давніх часів використовується як лікарська рослина. Він поширений в основному на заході Азії та в Європі, але вирощують його по всьому світу, використовуючи коренеплоди як кормову рослину, а окремі сорти – для споживання людиною.
Сьогодні коренеплід використовується як спеція, з його додаванням виготовляють лікарські речовини, косметичні засоби.
Корисні властивості
Корінь пастернаку містить:
- Вітаміни А, С, РР, В
- Сірку
- Калій
- Фосфор
- Кремній
- Амінокислоти
- Ефірні масла
- Фурокумарини
- Глюкозу
- Сахарозу
- Фруктозу
Виявляючи сприятливу дію на людський організм, пастернак покращує травлення, підвищує загальну опірність хворобам, зміцнює серцево-судинну систему, має сечогінну та протинабрякову дію.
Пастернак як приправа
У кулінарії корінь пастернаку використовують у перших та других стравах, додаючи його невелику кількість для отримання пікантного смаку та аромату. Також його додають у соління, при консервації лечо, овочевих заготовок. Кондитери додають пастернак у джеми та желе, при приготуванні тонізуючих та зігрівальних напоїв. Сушений пастернак має несильно виражений, пряний, трохи солодкуватий смак.
Для того щоб виготовити спецію, коріння нарізають, висушують і перемелюють. Використовувати його можна як окрему приправу або в різних сумішах.
Замовте сушений пастернак на сайті Банку Спецій за вигідною ціною з доставкою як в Київ, так і по всій Україні. Всі спеції добре упаковані та будуть доставлені у стислий термін.