Цибуля
Ріпчаста цибуля – багаторічна рослина, давно відома у всьому світі. Його знали та вирощували використовували на Сході та в країнах Середземномор'я ще у 2-3 ст до н.е.
У перший рік із насіння виростає невелика, до 3 см у діаметрі, цибулина. На другий - з неї формуються великі плоди, наступного року вони випускають стрілки-квітконоси, на яких утворюються суцвіття з насінням.
Зараз цибуля – одна з найважливіших овочевих культур. Він використовується як приправа при консервації, додається в супи, салати, м'ясні страви. Його гоструватий смак добре гармонує з більшістю класичних спецій.
Корисні властивості
Переоцінити корисні властивості цибулі неможливо. Його рекомендують употребляти в їжу як джерело вітамінів, флавоноїдів та фітонцидів, які надають згубний вплив на віруси та бактерії. Він покращує апетит та стимулює травлення, нормалізує водно-сольовий обмін.
Цибуля містить безліч корисних речовин, серед яких:
- Вітаміни А, В1, В2, РР, С
- Кальцій
- Фосфор
- Лимонна та яблучна кислоти
- Флавоноїд кварцетин
Використання сушеної цибулі в кулінарії
Сушений лук - універсальна спеція, в якій зберігаються всі корисні властивості свіжого овочу. Його виготовляють шляхом нарізування та висушування. Для отримання меленої сухої цибулі подрібнюють до порошкоподібного стану. У такому вигляді він може зберігатися дуже довго, не псується і не втрачає своєї користі та аромату.
Сушену цибулю додають у м'ясні та рибні страви, супи та маринади. Для покращення смаку та розкриття аромату достатньо додати 1 столову ложку за 15-20 хвилин до готовності.
Молотий сухий лук використовують:
- У приготуванні гарячих страв: супів, м'яса, риби та птиці, грибних юшка, каш
- Для підлив та соусів
- Запіканок, омлетів, жульєнів
- У стравах для дітей, які часто не люблять сиру або смажену цибулю.
В інтернет-магазині Банку Спецій ви можете замовити суху мелену, подрібнену, смажену, різану цибулю за доступною ціною. Доставка здійснюється по всій Україні через відділення Нової пошти.