Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Нут - це однорічна рослина сімейства бобових. Його ще називають баранячий або турецький горох. Являє собою круглі горошинки молочного кольору, з легким горіховим смаком і освіжаючим смаком.
Батьківщина нуту - Азія. На сьогоднішній день вирощують в Африці, Індії, східній Європі, центральній і середній Азії, Середземномор'я.
Нут - шалено корисна рослина, король бобових! У ньому багато якісного, рослинного білка і жирів, що дуже цінують вегетаріанці. Нут містить в собі багато мікроелементів, клітковину, амінокислоти, харчові волокна, вітаміни В і Є. Калорійність нуту висока - 320 ккал на 100 грам, тому щоб насититися ним, багато з'їсти не доведеться.
Користь вегетаріанської культури бобових
Завдяки тому, що в нуте багато клітковини, він корисний при цукровому діабеті.
Велика кількість мінералів у крові, зберігає міцність і зміцнює кістки.
Нут регулює і покращує процеси травлення.
Завдяки тому, що в нуте багато калію, він здатний знижувати артеріальний тиск, крім того, нут підтримує роботу серцево-судинної системи.
У рослині багато харчових волокон, що знижують апетит, добре насичуючи організм. За рахунок цього, ми вживаємо менше калорій за день.
У турецькому горосі міститься селен в натуральному вигляді. Даний мінерал, допомагає виводити шкідливі, канцерогенні речовини з організму.
Крім цього, нут перешкоджає розмноженню ракових клітин.
Нут: шкода для організму
Не рекомендують нут при алергії на цей продукт.
Всі бобові підсилюють гази, тому не рекомендують зловживати продуктом людям, у яких проблеми з шлунком.
Нут заборонено їсти тим, хто хворий на подагру, нефритом, виразки сечового.
Не рекомендують людям з недостатністю кровообігу, холециститом, тромбофлебітом.
Рецепти приготування популярних страв з нутом
Щоб приготувати нут, його потрібно для початку зварити. Все починається з того, що ми замочуємо нут на 12 годин. Воду в якій замочен баранячий горох солимо, це дозволить пом'якшити жорстку оболонку нуту. Через 12 годин нут можна сміливо варити.
Якщо Ви будете готувати пюре або хумус - варимо 1,5 години. Якщо це для салату чи супу, або ж для смаження у фритюрі, то 1 години буде достатньо.
Після того, як ви зварили нут, можна приступати до приготування смачних страв. Рецептів - море!
Овочевий салат з нутом
Нам знадобиться:
Зварений нут - 1 стакан
Огірки - 2 шт
Помідори - 2 шт
Салат - пучок
Масло і сік лимона - для заправки
Сіль, спеції - за смаком
Все дуже просто:
Салат рвемо руками;
Ріжемо овочі;
Насипаємо нут;
Поливаємо все олією і лимонним соком;
Додаємо сіль і спеції;
Перемішуємо і смачний, корисний салатик готовий!
Можна додати свіжої зелені за бажанням!
Рецепт супу з нутом
Інгредієнти для страви:
Нут - 100-150 грам
Картопля - 0,5 кг
Цибуля - 1
Морква - 1
Перець солодкий - 1
Томатна паста - невеликий тюбик
Масло - для смаження
Зелень - за бажанням
Спосіб приготування:
Для цієї страви нут треба замочити на ніч;
Далі, ми набряклий нут ставимо на вогонь і варимо протягом години;
Поки наш горох вариться - ріжемо дрібно цибулю, тремо моркву і підсмажуємо на плиті. Додаємо томатну пасту і порізаний перець. У течении15 хвилин смажимо на маленькому вогні;
Чистимо і ріжемо картоплю, додаємо в каструлю з нутом;
Засмажку висипаємо в каструлю, солимо, перчимо і варимо до готовності картоплі!
Руцепт хумуса з нуту
Хумус - це однорідна, кремоподібна паста. Її подають до овочів, чіпсів, крекерам і т. д. Що нам знадобиться:
Нут;
Тахін - паста з меленого кунжуту;
Оливкова олія;
Сік лимона;
Сіль, часник;
Спосіб приготування:
Нут, як завжди, замочуємо на ніч, після чого варимо 1,5 - 2 години;
Зварений нут остуджуємо;
Додаємо до нього всі інгредієнти і збиваємо в блендері або комбайні, або ж товчемо;
Готово!
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вага | 2 кг кг |
Перегляд | Нут |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Узбекистан |
Країна-виходження | Узбекистан |
Тип | Нут |
Тип спецій | Нут, |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Цена за кг | 100 |
- Ціна: 200 ₴