Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Нут - це однорічна рослина сімейства бобових. Його ще називають баранячий або турецький горох. Являє собою круглі горошинки молочного кольору, з легким горіховим смаком і освіжаючим смаком.
Батьківщина нуту - Азія. На сьогоднішній день вирощують в Африці, Індії, східній Європі, центральній і середній Азії, Середземномор'я.
Нут - шалено корисна рослина, король бобових! У ньому багато якісного, рослинного білка і жирів, що дуже цінують вегетаріанці. Нут містить в собі багато мікроелементів, клітковину, амінокислоти, харчові волокна, вітаміни В і Є. Калорійність нуту висока - 320 ккал на 100 грам, тому щоб насититися ним, багато з'їсти не доведеться.
Користь вегетаріанської культури бобових
Завдяки тому, що в нуте багато клітковини, він корисний при цукровому діабеті.
Велика кількість мінералів у крові, зберігає міцність і зміцнює кістки.
Нут регулює і покращує процеси травлення.
Завдяки тому, що в нуте багато калію, він здатний знижувати артеріальний тиск, крім того, нут підтримує роботу серцево-судинної системи.
У рослині багато харчових волокон, що знижують апетит, добре насичуючи організм. За рахунок цього, ми вживаємо менше калорій за день.
У турецькому горосі міститься селен в натуральному вигляді. Даний мінерал, допомагає виводити шкідливі, канцерогенні речовини з організму.
Крім цього, нут перешкоджає розмноженню ракових клітин.
Нут: шкода для організму
Не рекомендують нут при алергії на цей продукт.
Всі бобові підсилюють гази, тому не рекомендують зловживати продуктом людям, у яких проблеми з шлунком.
Нут заборонено їсти тим, хто хворий на подагру, нефритом, виразки сечового.
Не рекомендують людям з недостатністю кровообігу, холециститом, тромбофлебітом.
Рецепти приготування популярних страв з нутом
Щоб приготувати нут, його потрібно для початку зварити. Все починається з того, що ми замочуємо нут на 12 годин. Воду в якій замочен баранячий горох солимо, це дозволить пом'якшити жорстку оболонку нуту. Через 12 годин нут можна сміливо варити.
Якщо Ви будете готувати пюре або хумус - варимо 1,5 години. Якщо це для салату чи супу, або ж для смаження у фритюрі, то 1 години буде достатньо.
Після того, як ви зварили нут, можна приступати до приготування смачних страв. Рецептів - море!
Овочевий салат з нутом
Нам знадобиться:
Зварений нут - 1 стакан
Огірки - 2 шт
Помідори - 2 шт
Салат - пучок
Масло і сік лимона - для заправки
Сіль, спеції - за смаком
Все дуже просто:
Салат рвемо руками;
Ріжемо овочі;
Насипаємо нут;
Поливаємо все олією і лимонним соком;
Додаємо сіль і спеції;
Перемішуємо і смачний, корисний салатик готовий!
Можна додати свіжої зелені за бажанням!
Рецепт супу з нутом
Інгредієнти для страви:
Нут - 100-150 грам
Картопля - 0,5 кг
Цибуля - 1
Морква - 1
Перець солодкий - 1
Томатна паста - невеликий тюбик
Масло - для смаження
Зелень - за бажанням
Спосіб приготування:
Для цієї страви нут треба замочити на ніч;
Далі, ми набряклий нут ставимо на вогонь і варимо протягом години;
Пока наш горох варится - режем мелко лук, трем морковь и поджариваем на плите. Добавляем пасту томатную и порезанный перец. В течении15 минут жарим на маленьком огне;
Чистим и режем картофель, добавляем в кастрюлю с нутом;
Зажарку высыпаем в кастрюлю, солим, перчим и варим до готовности картошки!
Руцепт хумуса из нута
Хумус - это однородная, кремообразная паста. Ее подают к овощам, чипсам, крекерам и т.д. Что нам понадобится:
Нут;
Тахини - паста из молотого кунжута;
Оливковое масло;
Сок лимона;
Соль, чеснок;
Способ приготовления:
Нут, як завжди, замочуємо на ніч, після чого варимо 1,5 - 2 години;
Зварений нут остуджуємо;
Додаємо до нього всі інгредієнти і збиваємо в блендері або комбайні, або ж товчемо;
Готово!
| Користувальницькі характеристики | |
|---|---|
| Вага | 100 г кг |
| Перегляд | Нут |
| Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
| Кількість у пакунку | 1 |
| Країна- програвач | Узбекистан |
| Країна-виходження | Узбекистан |
| Тип | Нут |
| Тип спецій | Нут, |
| Упаковка | Поліетиленовий пакет |
| Цена за кг | 160 |
- Ціна: 16 ₴

