Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Деревний гриб муер користується особливим попитом у європейських країнах, і в країнах азіатського регіону. Особливо багато у нього фанатів в Кореї, Японії та Китаї, звідки він родом. В гастрономії Піднебесній цей гриб займає важливе місце, втілюючи кулінарну філософію, яка свідчить, що страва повинна не тільки радувати смакові рецептори, але і надавати лікувальний ефект.
Муер - Аурикулярия уховидная (Auricularia auricula), званий також «деревні вушка» або «чорний китайський деревний гриб», являє собою деревні гриби чорного кольору.
Зовнішній вигляд: тонкі і ламкі капелюшки деревного гриба, розміром від 2 до 10 см, нагадують невеликі шматочки обгорілої папери, у свіжому вигляді мають форму раковини.
Смак і аромат: Муэру властивий легкий аромат димку, м'якоть має хрустку хрящеобразную консистенцію і солодкуватий смак. Після замочування запах зникає, а гриби набувають нейтральний смак.
Склад і властивості: Муер є потужним антиоксидантом, накопичувачем йоду, містить життєво важливі для людини білки, вуглеводи, вітаміни, а так само желатин, має відмінну властивість очищення і вымасливания. Має в своєму складі комплекс з восьми амінокислот, провітаміни та інші рідкісні елементи, зменшують ризик появи різних захворювань. Муер очищає легені, кишечник, попереджує тромбоутворення в кровоносних судинах, допомагає запобігти старіння організму.
Спосіб приготування: гриби Замочити у воді кімнатної температури на 4-6 годин, мінімальний час замочування – 30 хв. Води повинно бути досить багато, так як гриби збільшуються в розмірі в 8-10 разів (шматочок гриба, що уміщається в столовій ложці, вбирає близько 150-250 мл води). Гідратовані (розмоклі) гриби ретельно промити, видалити жорсткі коріння і забруднені піском місця, відкинути на сито і дати воді стекти. Розділити «великі сімейки» на окремі «вушка», дрібно різати Муер не потрібно.
Застосування: Гриби муер мають відносно нейтральними смаковими якостями, тому їх можна поєднувати з будь-якими продуктами харчування. В якості основного самостійного блюда їх не використовують, але часто додають до різних супів, салатів, гарнірів, холодних закусок, а також до тушкованих і смажених страв.
Гриби муер рекомендують смажити зі спеціями. Розігрівають сковорідку, кладуть червоний перець, мелену кинзу, додають оливкове масло і смажать протягом 2 хвилин. Потім додають заздалегідь підготовлені гриби і смажать ще близько 10 хвилин. Грибам дають охолонути і посипають свіжою зеленню. З грибів муер виходить відмінний гарнір для смаженої картоплі, вареного рису або свинини. Також їх використовують при приготуванні делікатесних салатів.
Зберігання: Гриби муер зберігають у герметичній тарі при температурі 18-200С і відносній вологості 70%. При дотриманні умов зберігання у сухому вигляді можуть зберігається 3 роки. У гідратованому вигляді можна зберігати 2-3 дні в холодильнику в закритому посуді. Для запобігання висихання посуд додають воду.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 100 г кг |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Китай |
Країна-виходження | Китай |
Тип | Гриб Муер |
Тип спецій | Гриб |
Цена за кг | 630 |
- Ціна: 63 ₴