Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Азербайджанська кухня сповнена смачних «прикраслень» для страв. Як приємне доповнення застосовується соус. Часто чується назва Наршараб — кисло-солодкий соус із граната. Історія походження соусу Наршараб Кілька тягучий соус яскравого рубінового відтінку чудово поєднується зі стравами з м'яса, а також може слугувати смачною заправкою для салату. Вперше про нього заговорили в Азербайджані багато століть тому. Його класичні рецепти є секретом, який трепетно зберігають азербайджанці. Однак сьогодні на прилавках можна побачити як традиційний, так і його сучасний вигляд.Зародився продукт в Азербайджані неспроста. Оскільки територія завжди славилася гранатовими плантаціями, активне застосування їх у їжу було лише питанням часу. Крім того, що місцеві мешканці вживали гранат у свіжому вигляді, деякі все ж вирішили використовувати його неповторний смак для прикрашання національних страв. Надалі багато інших народів запозичили продукт для власних кулінарних вишукань. Самостійне приготування соусу Наршараб попри таємничість навколо традиційних рецептів гранатового соусу, його можна приготувати в домашніх умовах. Власниці навіть можуть своїми руками вдосконалювати його смак за допомогою додавання до складу інших інгредієнтів.Основий Наршараб виступає натуральний сік граната, який згущують до певної консистенції. Сам сік отримують із зерен плода, які попередньо очищають від перегородок і піддають екстракції. Щоб він загустився, його виставляють під відкриті сонячні промені та тримають доти, поки не випарується 80% його об'єму.Щоб зробити смак соусу більш насиченим, можна погратися зі спеціями: сахаром; коріандром;базиком;лавровим листом; кірицею. шанувальників гостроти, можна додати перець — червоний або чорний. Приємний аромат допоможе забезпечити запашний перець. Продукт можна додавати в процесі створення страви, наприклад, маринування шашлику, а деякі все ж їдять його, додаючи до готової їжі. Для яких страв підходить гранатовий соус і як його додавати, оскільки продукт характеризується високим вмістом кислот і цукру, вживати його треба раціонально, інакше користь буде втраченою. У разі наявності захворювань травної системи, від такого вишуканого вигляду доведеться зовсім відмовитися.Прийнятий вважати, що Наршараб прикрашає м'ясні страви. Дійсно, поєднання граната з м'ясом, особливо якщо для його приготування застосовувався гриль, забезпечує непередавані смакові відчуття в процесі приймання їжі, даючи змогу розкрити всі властивості страви. Водночас соусом нерідко заправляють овочеві салати. Він надає приємної кислинки або, за певного відсотка вмісту цукру, солодкості. Терпкість і гострота завдяки наявності перцю робить страву пікантною і змушує інші інгредієнти краще розкритися.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Скляна пляшка |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 240 г кг |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Азербайджан |
Країна-виходження | Азербайджан |
Тип спецій | Соус |
Цена за кг | 333 |
- Ціна: 80 ₴