Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Псиліум: ґудзика екзотика чи знайомий суперфуд? Сьогодні популярний культ здорового способу життя, включно з здоровим харчуванням. На вітринах продуктівних магазинів і в рецептах страв часто можна побачити незвичайні назви, серед яких є псиліум. Що таке псиліум і навіщо його їдять? Такий екзотичний інгредієнт, як-от псиліум або ісфагула, насправді не що інше, як борошно з висівок блискучого подорожника (plantago psyllium L). Не варто плутати з тим бур'яном, який сьогодні часто слугує героєм численних жартів, а нашимипродуктивною рослиною використовувалася як цілюща рослина.Основна цінність псиліуму полягає в утриманні приблизно 85% клітковини, причому 71% — розчинна, необхідна корисна мікрофлоре кишківника. У складі продукту немає засвоюваних вуглеводів, завдяки чому його часто застосовують у безглютеновій або низьковуглеводній випічці (LCHF-випічка).Псиліум є топовим інгредієнтом у стравах під час дієти. Лікарі його рекомендують тим, хто хоче налагодити травні процеси в організмі, а також впорається з ожирінням. Приємним бонусом виступає те, що продукт знижує рівень холестерину. Використання лушпинні подорожника в кулінарії. Найчастіше у приготуванні різних страв застосовується борошно з висівок. Продукт здатний блискавично вбирати рідину, перетворюючись на якийсь гель, завдяки чому тісто виходить більш скріплене, а сама випічка повітряна. Псиліум виступає заміною стандартного глютену (клейковини).Любники поекспериментувати на кулінарній подорожі, можуть додавати подрібнену лушпинню подорожника в тісто для традиційної випічки. Маса змішується зі звичайним борошном, завдяки чому поліпшується тестова структура та підвищується вміст клітковини. Особливість цього суперфуду полягає в тому, що в нього немає смаку.Любітелі поласуватимуть стравами з вмістом пісиліуму, мають пам'ятати таке: Продукт може викликати алергічну реакцію.Уживаючи їжу, що містить борошно або лушпиння подорожника, необхідно пити багато води.Перед тим, як переходити на живлення, де часто є цей продукт, необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем, оскільки цей суперфуд ладить далеко не з усіма ліками.Вживати підсилюв можна тільки в складе приготованої страви, а не як сухий порошок.Рецепт будь-якої випічки, чи то звичайний хліб, булочка, чи авторський виріб можна зробити більш корисним за допомогою пісиліуму. Водночас можна пограти зі спеціями, щоб результат вийшов смачним і цікавим. Корисні властивості псиліуму. Користь лушпиння насіння подорожника полягає не тільки в позитивному впливі на травлення, роботу кишківника. Завдяки цьому продукту можна контролювати рівень цукру в крові, а також виводити «поганий» холестерин.Деякі вчені заявляють, що псиліум сприяє поліпшенню репродуктивної функції чоловічого та жіночого організму. Однак традиційно, продукт стає постійним складником раціону тих, хто бажає схуднути. Калорійність — 42 кКал на 100 г. Поскольку борошно з лушпиння насіння подорожника вирізняється тим, що швидко вбирає вологу, його треба приділяти увагу її правильному зберіганню. Крім того, вона має певний термін придатності. Коли він закінчується, вона може розтертіти частину своїх вітамінів і корисних властивостей.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 2 кг кг |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Індія |
Країна-виходження | Індія |
Тип спецій | Псилліум, |
Цена за кг | 980 |
- Ціна: 1 960 ₴