Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Кава - це напій із зерен вічнозеленого кавового дерева. Кавові дерева ростуть в субтропічному кліматі і досягають у висоту 6-ти метрів. Дозрівання кавових плодів відбувається завжди в різний час, тому їх збирають вручну. Дерева для цього обрізають до 3 метрів. Для отримання 0,5 кг кави необхідно зібрати приблизно 2000 ягід.
З одного дерева в рік виробляють 0,5 - 1 кг зерен кави. Як тільки плоди дозріли їх збирають, сушать і пропускають через пульпер (очищає насіння від м'якоті). Сирі зерна сушать і вручну відсортовують за розміром. Далі зерна формують у мішках і передають на обжарку.
Кавових дерев у світі близько 90 видів, але в промислових масштабах вирощують 2 дерева: Кавове Аравійське (арабіка) і кавове Канефора (рабуста).
Арабіка вважається найпопулярнішим видом кави. Її відкрили в Ефіопії в 9 столітті. Зерна мають довгасту форму; смак солодкий з кислинкою. На відміну від рабусты, арабіка містить менше кофеїну.
На сьогоднішній день, кава це затребуваний і популярний продукт, тому виникає багато питань щодо користі і шкоди продукту. Є багато фактів, які доводять, що кава негативно впливає на організм. Але незважаючи на це, є дослідження, які доводять користь цього напою.
Складаються сирі кавові зерна з кофеїну, тригонеллина, вітаміну В3, вітаміну А, вітаміну Д, вітаміну Е. Крім цього в каву присутні ефірні сполуки, калій, магній, кальцій, залізо.
Користь і шкода кавових напоїв
Кава збільшує серцебиття, підвищує артеріальний тиск. Здоровій людині це ніяк не зашкодить, навпаки, може застерегти від серцевих нападів.
Кофеїн сприяє виходу шкідливих відходів з організму.
У каві є речовина, яка запобігає розвитку деяких зубних бактерій.
Якщо вживати каву в помірній кількості, то це знизить ризик розвитку хвороби Альцгеймера на 20%.
Кава корисно для фізичної активності. Воно бадьорить, додає енергії, дає м'язам більше витримки, сприяє спалюванню жирів під час тренування.
Кава сприяє поліпшенню пам'яті у літніх людей.
Кава містить антиоксиданти, які зберігають красу і молодість.
Якщо вживати каву на регулярній основі це допоможе знизити ризик виникнення цукрового діабету, цирозу і раку печінки.
Позитивний вплив кави впливає на травлення та імунітет.
Перемелені кавові зерна затребувані в косметології. З них роблять скраби, пілінги, маски для обличчя і тіла.
Шкода, яку несе кави
Велике споживання кави викликає фізичну залежність.
У великій кількості кава шкідлива для нервової системи. Здатний викликати роздратування, психоз, агресію.
Не рекомендують пити каву людям з артеріальною гіпертонією, ішемічною хворобою серця та інше.
Не можна кава вживати вагітним.
У кулінарії з каву роблять неміряна кількість напоїв. Для того, що б вийшов по-справжньому смачну каву - його потрібно варити в турці.
Способ приготовления:
В кофемолке перемалываем зерна и пересыпаем в турку.
Наливаем воду, но только чистую. Если нужно - добавляем сахар и ставим на маленький огонь.
За туркой нужно следить, потому что кофе может сбежать. Следим за тем, как на кофе появляется пенка. Главное не доводите до кипения, а то испортите кофе.
Снимаем кофе с огня и один раз перемешиваем.
Затем снова ставим кофе на плиту и повторяем процедуру несколько раз. За счет этого кофе становится более насыщенным.
После этого оставляем кофе немного настояться.
Перед тим як переливати кава - прогрійте чашки. Залийте їх окропом і залиште на хвилинку. Готово!
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вага | Blue Label кг |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Італія |
Країна-виходження | Італія |
Тип | У зернах |
Тип спецій | Кава |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 9 250 ₴