Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Сочевиця - це одне з найбільш корисних бобових рослин. Продукт прекрасне джерело білка, рослинних волокон і клітковини. У зеленої сочевиці плоди не до кінця дозрілі і зовні являє собою кругле плоске зернятко.
Сочевиця буває не тільки зелена. Є кілька основних видів, які розрізняють: червона сочевиця, чорна, коричнева і французька.
Користь зеленої сочевиці
Сочевиця містить в собі практично все, що потрібно для нашого організму. У ній є замінні і незамінні амінокислоти, більше 20-ти макро-та мікроелементів, вітаміни А, Е, РР, бета-каротин і вітаміни групи В. Калорійність сочевиці залежить від сорту і може коливатися від 280 до 315 калорій на 100 грам.
Сочевиця містить клітковину, волокна, завдяки чому позитивно впливає на травлення, нормалізує апетит, прискорює обмінні процеси.
Оскільки у сочевиці міститься велика кількість білка, вона потрібна для м'язової маси, сприяє будові м'язів.
Сочевиця підтримує структуру та зміцнює кістки; запобігає анемії, інсультів; захищає клітини від вільних радикалів.
Рекомендують сочевицю діабетикам. Вона знижує цукор у крові, холестерин і нормалізує високий тиск.
Продукт містить триптофан, який допомагає виробити гормон серотонін, що відповідає за наш душевний спокій.
Сочевицю радять вживати при схудненні. Вона не тільки сприяє скиданню зайвої ваги, але і покращує роботу організму в цілому.
Ця рослина - безпечний і екологічно чистий продукт, який не накопичує нітрати.
У сочевиці міститься вітамін С, який позитивно впливає на імунну систему.
Шкода сочевиці
Так як сочевиця бобова культура, вона сприяє газоутворенню. Тому не рекомендують людям:
з хворобами кишечника
з дисбактеріозом.
Крім цього, сочевиця заборонена при подагрі.
Ми звикли використовувати два види сочевиці. І тому багато хто задається питанням "Чим відрізняється сочевиця зелена від червоної"? "Яка корисніше"?
Відмінні риси червоної та зеленої сочевиці:
Червона сочевиця - дозріла, тому вариться близько 15-ти хвилин. Зелена сочевиця - не дозревшая, тому її варять довше (близько 1 години) і перед цим ще замочують на 1 годину.
Сочевиця зелена зберігає свою форму, червона розварюється.
За смаком червона сочевиця схожа на звичайний горох, а зелена має пряний, приємний смак.
Корисними є обидва види сочевиці. Кожна з сортів надає позитивну дію на організм.
Як правильно готувати зелену сочевицю?
Для початку крупу потрібно добре промити, залити водою і залишити на 1 годину настоятися.
Далее сливаем воду, наливаем чистую и варим на маленьком огне в течение часа.
Сырое блюдо не солить, оно может стать дубовым и полопаться. Солим только после приготовления.
Для тех, кто слышал про чечевицу, но еще не готовил с ней - ниже приведены несколько легких блюд.
Чечевица в мультиварке
Нам нужны:
Зеленая чечевица - 200 грамм
Лук - 1
Морковь - 1
Чеснок - 1 зубчик
Зелень - небольшой пучок
Растительное масло
Соль, перец, специи - по вкусу
Приготовление:
Замачиваем чечевицу в воде на час - полтора.
Готуємо овочі: нарізаємо часник і цибулю тремо моркву на тертці, і смажимо на олії до рум'яного кольору.
Воду з сочевиці зливаємо, промиваємо її ще раз і додаємо до наших овочів в мультиварку.
Заливаємо 2-ма склянками води і ставимо на потрібний нам режим. Час готування 20-30 хвилин.
Готовий гарнір з сочевиці можна посипати зеленню. Готово!
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 25 кг кг |
Доставка/Оплата | Доставка від 1 до 4 днів |
Кількість у пакунку | 1 |
Країна- програвач | Україна |
Країна-виходження | Україна |
Тип | Чечевица |
Тип спецій | Чечевица |
Цена за кг | 110 |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 2 750 ₴